Ayrıca, NATO'nun Moskova'daki ofisindeki personelin akreditasyonları Kasım ayına kadar kaldırılacak.

NATO, bu ayın başlarında istihbarat görevlisi olarak çalıştıklarını söyleyerek sekiz diplomatı Rusya'nın misyonundan ihraç ettikten sonra geldi.

NATO ile Rusya arasındaki ilişkiler, Moskova'nın 2014 yılında Ukrayna'nın Kırım yarımadasını ilhak etmesinden bu yana gergin durumda.

Lavrov, Rus medyasına yaptığı açıklamada, askeri ittifakı "adil diyalogla ilgilenmemekle" suçlayarak, hareketin "NATO'nun eylemlerine yanıt olarak" olduğunu doğruladı.

Rus basınına yansıyan Lavrov, "NATO üyelerinin acil sorunları varsa, bu sorularla ilgili olarak Belçika'daki büyükelçimizle iletişime geçebilirler" dedi.

Açıklamanın ardından NATO, hareketle ilgili henüz resmi bir onay almadığını, ancak Bay Lavrov'un yorumlarını dikkate aldığını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rusya'nın hamlesini rahatsız edici olarak nitelendirdi.

Moskova'da alınan bu karar, sadece üzücü olmanın ötesinde, ilişkiye ciddi şekilde zarar verecek" dedi.

NATO bu ay sekiz Rus diplomatı sınır dışı ettiğinde, Moskova'nın Brüksel'deki karargahında çalışan misyonunun büyüklüğünü 10'a indirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün "Rusya'nın kötü niyetli faaliyetlerinde bir artış gördüğünü ve bu nedenle uyanık olmamız gerektiğini" söyledi.

Bir NATO yetkilisi, bu kişilerin "ilan edilmemiş Rus istihbarat subayları" olduğunu söyledi.

1,5 yıl tünel kazan mahkumlar polisin kucağına düştü! 1,5 yıl tünel kazan mahkumlar polisin kucağına düştü!

2018'de Nato , İngiltere'nin Salisbury kentindeki bir sinir gazı saldırısına yanıt olarak Rus diplomatları sınır dışı etti. Ayrıca Rusya'nın misyonunun boyutunu 30'dan 20'ye düşürdü.

Editör: TE Bilişim