Doğu Java'daki Gresik kasabasındaki açık hava sergisinin montajı üç ay sürdü ve hepsi kirli nehirlerden ve plajlardan toplanan şişe ve torbalardan poşetlere ve pipetlere kadar 10.000'den fazla plastik atık maddesinden oluşuyor.
Merkez parçası, Cavalılar tarafından yaygın olarak tapılan bir refah tanrıçası olan "Dewi Sri" adlı bir heykeldir. Uzun eteği tek kullanımlık ev eşyaları poşetlerinden yapılmıştır.
Müzenin kurucusu Prigi Arisandi, "Tek kullanımlık plastik kullanımını durdurmak için insanlara bilgi göndermek istiyoruz" dedi.
"Bu plastiklerin geri dönüşümü çok zor... Bugünden itibaren tek kullanımlık plastik tüketmeyi bırakmalıyız çünkü aynı zamanda gıda kaynağımız olan okyanusumuzu da kirletecek."
Plastik sorunu, denizlere ulaşan plastik hacmi açısından yalnızca Çin'in ardından ikinci sırada yer alan bir takımada ülkesi olan Endonezya'da özellikle akut.
Filipinler ve Vietnam ile birlikte, dört ülke okyanus plastiklerinin yarısından fazlasından sorumlu ve Endonezya'nın plastik ambalaj kullanımını düzenleme çabaları karışık sonuçlar verdi.
Sergi, geçen ayın başlarında açıldığından beri 400'den fazla ziyaretçi aldı.
Bir öğrenci olan Ahmad Zainuri, sorunun ölçeğine gözlerini açtığını söyledi.
"Bir bez çantaya geçeceğim ve bir içki aldığımda bir bardak kullanacağım" dedi.
Müze, ziyaretçilerin binlerce asılı su şişesinin arka planına karşı poz verdiği sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan özçekimler için popüler bir yer haline geldi.
Öğrenci Ayu Chandra Wulan, "Plastik şişe almak yerine içki şişesi gibi yeniden kullanılabilir şeyler satın almam gerekecek" dedi. "Burada ne kadar atık olduğuna bakınca üzülüyorum."