“Banka promosyon ücretlerinin acil olarak güncellenmesini istiyoruz” diyen, Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu; “Bankalar ile önceden yapılan anlaşmalardan yararlanan çalışanların mağdur, Bankaların ise avantajlı duruma geldiği bu durum, Kamu İşçileri arasında promosyon krizine neden olmuş ve iş barışını tehdit eder hale gelmiştir.” Dedi.

Arifoğlu şunları söyledi;

AVM’de alışveriş yapan bir kadın kocasına tasma takıp gezdirdi! AVM’de alışveriş yapan bir kadın kocasına tasma takıp gezdirdi!

“Kamuda çalışan İşçilerimizin maaş aldıkları Bankalar ile yapılan promosyon anlaşmalarına ilişkin son gelişmeler ,çalışma barışını bozacak hale gelmiştir.Son ekonomik gelişmeler karşısında yükselen maaş oranları baz alındığında promosyon anlaşmasını daha önce yapmış olan Bankalara ,çalışanlar adına yatırılan paralar yükselmiş, ancak çalışanlara verilen promosyon ödemelerinde herhangi bir güncelleme yapılmamıştır.

Yeni dönem yapılan promosyon anlaşmalarında bu durum daha avantajlı hale dönüştürülmüş ,bankalar arası rekabet ise giderek yükselmiştir.

Bankalar ile önceden yapılan anlaşmalardan yararlanan çalışanların mağdur, Bankaların ise avantajlı duruma geldiği bu durum, Kamu İşçileri arasında promosyon krizine neden olmuş ve iş barışını tehdit eder hale gelmiştir.

Bizler de bu kapsamda İl Sağlık Müdürümüz Sayın Ali Nuri Öksüz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Mutlu KAYA’yı ziyaret ederek, banka promosyon ücretlerinin güncellenmesi ya da ihalenin fesh edilmesi  konusundaki talebimizi sözlü ve yazılı olarak ilettik. Konuya çözüm odaklı yaklaşan ve gerekli adımların atılması konusunda talimat veren Sayın Müdürlerimize teşekkür ederiz. Burada Bankaların da İşçiler adına olumlu adım atmasını bekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda olumlu dönüş olacağına da inanıyoruz.  

Ayrıca ; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Üyelerimizin de banka promosyon anlaşması yıl sonuna kadar yapılacak olup, buradaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.

Öz Sağlık İş Sendikası olarak konunun yakından takipçisi olmaya ve Üyelerimizin haklarını her ortamda savunmaya devam edeceğimizden kimsenin tereddütü olmasın, Üyelerimiz müsterih olsunlar.”

Editör: Okebeli83 Okebeli83