İstanbul Park'ta Formula 1 sürücüleri şampiyonluğunu kazanmak için Mercedes sürücüsünün takım arkadaşı Valtteri Bottas'ın önünde bitirmesi gerekiyordu ve bunu genellikle tehlikeli koşullarda kolaylıkla yaptı ve altıncı başladıktan sonra yarışı kazanarak art arda dördüncü bir şampiyonluk elde etti.

Geçen ay 35 yaşındaki Hamilton, Schumacher'in tüm zamanların 91 Grand Prix galibiyeti rekorunu geçerek sporun en başarılı yarışçısı oldu ve uzun zamandır Alman'ın kariyer pole pozisyonu rekorunu kırmıştı.

Sporda kalırsa, Hamilton'ın dünya şampiyonlukları listesine eklemesi bekleniyor. Ancak, önümüzdeki yıllarda ne elde ederse etsin, F1'in panteonundaki yeri kesindir.

Hamilton, 94. Grand Prix galibiyeti için bitiş çizgisini geçtikten sonra telsizinde "İmkansızı hayal eden tüm çocuklar için bunu siz de yapabilirsiniz - size inanıyorum çocuklar" dedi.

Tüm zamanların en iyilerinden birinden harika bir sürüştü. Bu hafta sonu yapılan kötü antrenman ve sıralama turlarının ardından Hamilton'ın Türkiye'de kazanıp kazanamayacağı konusunda soru işaretleri oluştu. Yağışlı koşullarda, Mercedes sürücüsünün yarışın yarısında kontrolü ele geçirmesiyle, sonuçta çok önemli olduğunu kanıtlayan Hamilton'ın belirleyici lastik çağrısı oldu.

Kahramanmaraş’ın Sultanları 6’da 6 Yaptı 0 3 Kahramanmaraş’ın Sultanları 6’da 6 Yaptı 0 3

Zafer elde edildikten sonra Hamilton takımını kucakladı ve gözlerinde yaşlarla Sky Sports'a "kelimelere boğulduğunu" söyledi.

"Buradaki herkese ve fabrikaya geri dönen herkese çok büyük bir teşekkürle başlamalıyım... Bu takıma katılmasaydım bunu yapamazdım. ve çıktığımız yolculuk anıtsaldı” dedi.

"Bunca yıl yanımda olduğu için LH takımına ve aileme çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu gençken hayal etmiştik ve bu hayallerimizin çok çok ötesinde."

Schumacher'in 2004'te yedinci şampiyonluğunu kazandığında pek çok kişinin dokunulmaz olduğu düşünülen bir rekoru egale eden Hamilton, sürücü arkadaşları, dünyanın dört bir yanından spor yıldızları ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'dan tebrik mesajları aldı.

Hamilton'ın eski bir Mercedes takım arkadaşı ve Britanya'nın 14 yıllık kariyeri boyunca şampiyonayı Hamilton'ın önünde tamamlayan birkaç sürücüden biri olan eski dünya şampiyonu Nico Rosberg , "Bütün bunları hak etti" tweetini attı.

Eski Manchester United ve İngiltere futbolcusu Rio Ferdinand , vatandaşının "bu ülkenin yetiştirdiği en büyük sporcu - hiç şüphesiz" olduğunu tweetledi.

Johnson tweet attı : "Etkileyici bir zafer - aferin @LewisHamilton! Hepimizi çok gururlandırdın."

Racing Point'ten Sergio Perez Hamilton'ın 31 saniye gerisinde ikinci olurken, Ferrari'den Sebastian Vettel üçüncü oldu. Hamilton'ı unvanı reddedebilecek tek adam olan Bottas, 14. sırada takım arkadaşı tarafından tur atıldı ve puan alamadı.

Aynı Mercedes makinelerini kullanan Bottas'ın performansı, Hamilton'ın ne kadar üstün bir yetenek olduğunu gösterdi. Bu kısaltılmış sezonda hiç kimse dünya şampiyonuna meydan okumaya yaklaşmadı ve bu yıl şimdiye kadar arka arkaya dört yarış ve 14 yarıştan 10'unu kazanarak, kalan üç yarışla unvanı güvence altına aldı.

Hiçbir sürücü Hamilton kadar pistte başarılı olmadı ve hiçbir F1 dünya şampiyonu, 70 yıllık tarihinde sporun ilk ve tek Siyah dünya şampiyonu olan Hamilton gibi bu özelliğini kullanmadı.

35 yaşındaki oyuncu uzun zamandır sporunun yüzüydü - hakimiyeti ve yürekten kişiliği onu tartışmasız gezegendeki en tanınmış İngiliz sporcu yaptı - ancak özellikle 2020'de İngiliz sporcularından biri oldu. Black Lives Matter hareketini destekleyen sporun önde gelen sesleri ve dolayısıyla sporun da sesi.

Türkiye Grand Prix öncesinde Hamilton, eşit haklar için mücadele etmenin kendisini yedinci dünya şampiyonluğu beklentisinden "çok daha gururlu" hale getirdiğini söyledi.

Ancak damalı bayrak dalgalandıkça, bu unvanın nesilde bir kez görülen bu yeteneğin ne anlama geldiği ortaya çıktı.

Hamilton podyumda yaptığı konuşmada, "Tüm hayatım boyunca muhtemelen gizlice bu kadar yüksek hayaller kurmuşumdur ama bana çok uzak bir histi. Yedi hayal bile edilemez." dedi.

"Daha yeni başlıyormuşum gibi hissediyorum, bu gerçekten garip. Fiziksel olarak çok formda ve zihinsel olarak bu yıl milyonlarca insan için muhtemelen en zoru oldu.

"Büyük sahnede her şeyin buradan her zaman harika göründüğünü biliyorum, (ama) Biz sporcular için farklı değil. Bu bir meydan okumaydı, nasıl geçeceğimi bilmiyordum. Başımı suyun üstünde tutmayı ve kalmayı başardım. odaklı ... "

Editör: TE Bilişim