GÜNDEM

Kiü Rektörü Özgül’den Tıp Fakültesi Mücadelesi

3 yıl önce Kahramanmaraş’ta kurulan İstiklal Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Sami Özgül,”  tıbbı malzeme üretimi yapcak olan KİÜ Tıp Fakültesi açılması için süreci takip ediyor.

Abone Ol

Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Bekir Doğan, üyeler Halil Hınaz, İsmail Koyuncu, Mustafa Kılınç, Serkan Ercüment Kuzu ve Tural Şahbazlı ile KİÜ Senato salonunda bir araya geldi.

KGK İl Temsilcisi Bekir Doğan , Küresel Gazeteciler Konseyin Türkçe İngilizce yayınladığı Küresel Medya Dergisini Rektör Prof.Dr. Sami Özgül sundu.

Kahramanmaraş’ta İkinci Tıp fakültesi açmak için mücadele ettiklerini ancak bu tıp fakültesinin çok farklı ve Türkiye de tek tıp fakültesi olacağının altını çizen Rektör Prof.Dr. Sami Özgül: “ Türkiye de çekil sektörünün yüzde 70 Kahramanmaraş’ta işlenmektedir. Bugün sağlık sektöründe kullanılan aklınıza gelen tüm araç ve gereçler ise çelikten üretilmekte , Türkiye bu aletleri ve cihazları yurt dışından ithal ederek kullanıyor çok pahalı aletler..

Biz bu aletleri , araç gereçleri üretmek, Arge yapmak üzere olmayan bir tıp fakültesi kurmak istiyoruz..

    Doktor yetiştireceğiz ama yazılım ve mühendislikle birlikte doktor yetiştireceğiz bizim doktorlarımız hastaya bakma yerine : Tıbbı malzeme üretimi yapacaktır.

    Doktor olmazsanız, nasıl bir yeni cihaz gerekli bunu bilemezsiniz, doktor olmazsanız gerekli alet ve ilaç kullanımını bilemezsiniz, Tıp ile Mühendislik eğitimi ile biz Arge yapan, tıbbi buluşlara imza atan, malzeme üretimi yapan hekimler yetiştirmek için tıp fakültesi kurmak istiyoruz..

    Amacımız Türkiye yurt dışından gelen ürünlerin önünü keserek bu sektörde üretim yapacak doktorları yetiştirmektir.

    Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Tıp Fakültesi açılması için Milletvekilimiz Celalettin Güvenç , yoğun emek ve çama harcıyor , diğer vekillerimizde bizimle YÖK kadar geldi istiyoruz ama bir türlü YÖK ve Cumhurbaşkanlığından onayını çıkaramadıklarını anlatan Rektör Özgül: “ Bizim Tıp Fakültemiz İngilizce ve Mesleki bir tıp fakültesi olacağı için bu sene öğrenci almaya başlasak ilk meyvesini 7-8 yıl sonra erecektir, vaktimiz kalmıyor, bir an önce bu fakülteyi açarak yetiştireceğimiz öğrencilerimizle Sağlık Sektörüne tıbbı malzeme üretimine başlamamız gerekiyor,” dedi..

    Necip Fazıl Hastanesinin uygulama merkezi olması ile Ferhuş daki yerimizde çok rahat fakültemizi açabiliyoruz, bunun için para ve yatırıma da gerek , diyerek Manevi destek isteyen Özgül: “ Eğitim önemli, ancak , üniversiteyi bitiren genç ne iş yapacağınıda iyi hesaplamak gerek , biz bunun için iş garantili bölümler açarak büyümek istiyoruz,” şeklinde konuştu.