Toplantıya, Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in yanısıra Genel Başkan Yardımcıları Bülent Aydemir ve Kahraman Halisçelik, Genel Sekreter Lütfü Karakaş, Mali Başkan Adnan Yüce, Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Tattersall, yönetim kurulu üyeleri  Mehmet Duran Özkan, Yusuf Ziya Çakır, Ercan Arslan ve Sertaç Virancık ile Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı ve Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı katıldı.

Hırsız kadının etek altı mekanizması merak konusu oldu! Hırsız kadının etek altı mekanizması merak konusu oldu!

Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, KGK olarak bölgesel sorunlara karşı duyarlılık gösterildiği, örnek olarak dost ve kardeş ülke Kazakistan’da yaşanan olaylar sonrası ülkemiz kamuoyunun ve basının doğru bilgilendirilmesi için, genel merkezimizde Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) ile ortaklaşa bir panel düzenlendiği belirtilerek, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Sparbekuly’in katılarak bilgilendirme yaptığı kaydedildi.

PROJELERİMİZ HIZ KAZANDI

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) ile hizmet içi eğitimler, seminer, konferans, çalıştay, kurum içi araştırma ve geliştirme çalışmaları, ulusal ve uluslararası yayın, raporlama gibi sosyal ve akademik çalışmalar için protokol imzalandığını ifade eden Genel Başkan Dim, “Ayrıca, Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ve Bağımsız Arabulucular Derneği (BADER) ile 26 devlet üniversitesi, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının da paydaş olduğu proje kapsamında insan hakları ve şiddetle sivil mücadele bilincini güçlendirici saha aktörleri yetiştirme konusunda ortak proje yürütülmesi için protokol imzaladık” diye konuştu.

İLK KEZ TÜRKİYE’YE GELDİLER

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü ile ortak yürütülen proje kapsamında Gürcistan’dan ilk kez gazetecilerin Türkiye’ye getirildiğini ifade eden Genel Başkan Mehmet Ali Dim, “Gürcistan’dan gelen 10 üst düzey meslektaşımız 4 gün süreyle İstanbul ve Ankara’da misafir edilerek Küresel Gazeteciler Konseyi olarak misyonumuza uygun bir faaliyet daha gerçekleştirdik. Kamu diplomasisine destek veren projelerimiz devam edecek. Amacımız iki dost kardeş ülkenin medya anlamında da iş birliği, dayanışma ve kaynaşmasını sağlamaktı. Bunu layıkıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu tür faaliyetlerimizde bize daima destek olan ve teşvik ve önerileriyle önümüzü açan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na da ayrıca şükranlarımızı sunarız” dedi.

2 NİSAN’DA EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Genel Başkan Mehmet Ali Dim, KGK bünyesinde sürekli eğitim birimi olarak kurulan ve 2 Nisan’da faaliyete geçecek olan Küresel Medya Okulu (KMO) hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Geleceğin gazetecilerini yetiştirmek için geri sayımın başladığını belirten Dim, “Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteği ve ev sahipliğinde kurduğumuz okula, iletişim öğrencileri ve aktif gazetecilerin ilgisi çok büyük. Pandemi nedeniyle hibrit eğitim vereceğiz. Hibrit modele göre, yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada yapılacak. Bu şekilde ülkenin veya dünyanın her neresinde olursa olsun, bize başvuracak olan öğrenciler bu şekilde aynı anda eğitim alabilecek” diye konuştu.

DIŞ TEMSİLCİ SAYISI 52 OLDU

Yönetim Kurulu toplantısında, Macaristan temsilciliğine Mehmet Başaran, Arjantin temsilciliğine Özgür Demir, Gürcistan temsilciliğine Avtandil Otinashvili ve Yeni Zelanda temsilciliğine Özgür Deniz İşeri atandı. Son atamalarla birlikte KGK’nin 48 olan dış temsilciliklerinin sayısı 52 ülkeye yükseldi.

HOCALI KATLİAMI KINANDI

Karabağ savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu bir şekilde katledilmesi toplantıya katılanlar tarafından kınandı. Dim katliam için şunları söyledi: “Ermeni askerlerinin insanlık dışı vahşetini unutmak asla mümkün değildir. Bundan tam 30 yıl önce Hocalı’da hunharca katledilen, çocuk, kadın, yaşlı demeden kurşun yağmuruna tutulan Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum.”