GÜNDEM

Kahramanmaraşlılar dikkat! Yaz bitti sanmayın!

Mevsim normallerinin altına düşen sıcaklar hafta sonu itibari ile yükseliyor. Meteoroloji'nin 5 günlük haritasında aşırı sıcaklar dikkat çekiyor. İstanbul'da sıcaklığın 30, Kocaeli'nde 35, Kahramanmaraş'ta 38 dereceyi aşması bekleniyor. 

Abone Ol

Sıcaklık mevsim normallerinin altına düştü hava üşüttü. Fakat hafta sonu bunaltan sıcaklar geri geliyor. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu haritası resmen alarm veriyor. Sıcaklığın yer yer 38 dereceye çıkması beklenirken uzman isim Kerem Ökten'den de bir açıklama geldi.Bugün de birçok ilde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Meteoroloji'nin sitesinde yer alan bilgiye göre sağanak yağış beklenen iller şöyle: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Sinop çevreleri ile Ardahan'ın güney ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri.

Yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Salı sabahı kuzey kesimlerde bildiğiniz üşüyeceğiz. Hava çok serin olacak. Yaz severler üzülmesin. 8 ile 13 Eylül arası Yaz geri gelecek. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Hatay’ın kıyı ilçeleri ve Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.