Oda'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

“Onikişubat ilçemizin ana arteri Binevler ana caddesinde Nisan ayından bu yana yenileme çalışması yapılmaktadır. Cadde prestij caddesi olarak seçilmiş, altyapısı tamamen elden geçirilmiş; üst yapı çalışmaları ise hala devam etmektedir. Binevlere gidiş yönü büyük ölçüde tamamlanmış, Yatılı Bölge’ye dönüş yönünde çalışmalar sürmektedir.

Aşk, ihtiras, aldatma! Yeni eşten, eski eşe çıplak fotoğraflı tuzak Aşk, ihtiras, aldatma! Yeni eşten, eski eşe çıplak fotoğraflı tuzak

Biten kısımlarda görüldüğü kadarıyla, dönüş yönünde, kaldırımlar yola doğru genişletilmektedir. Geçmişte, tapu kavşağından Necip Fazıl Kültür Merkezine kadar yol boyunca dikine park yapılmakta, caddenin otopark yükü dönüş yönünde karşılanmaktaydı. Devam eden çalışmalar neticelendiğinde, dikine park maalesef yapılamayacak, caddenin otopark kapasitesi %50 azalmış olacaktır.  Büyükşehir Belediyesi tarafından alternatif bir otopark alanı da oluşturulmuş değildir.

Otopark ihtiyacı en az altyapı, üst yapı, peyzaj ve aydınlatma kadar önemlidir. İlçenin en önemli alışveriş aksının ulaşılabilirliği azaltılmamalıdır. Yapılan yanlıştan bir an önce dönülmeli, kaldırımlar eski genişliğine getirilerek otopark kapasitesi korunmalıdır.  Artan otopark ihtiyacı için ayrıca çözüm üretilmelidir.

Diğer türlü onca masraf edilen yürüyüş yollarına araç park edilmesi kaçınılmazdır. Benzer bir durum geçmişte Tapu ve Kadastro Müdürlüğü civarında yaşanmış, yürüyüş yolları park alanına dönüştürülmüştür.

Büyükşehir Belediyesi'nin altyapıyı önceleyen tutumu takdire şâyandır. Ancak; çalışmalar bitmeden proje revize edilmeli; cadde tamamı ile hizmete açıldığında, vatandaşlarımız otopark sorunuyla karşılaşmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Okebeli83 Okebeli83