Perinçek hakkında,suç duyurusunda bulunan Hasan Kızıldağ şunları söyledi.

"Bin yıldır İslamın Sancaktarlığını yapan Necip Türk milletinin milli refleksini temsil eden İYİ PARTİMİZİN Türkoğlu İlçe Başkanlığı olarak Allah Resulü, önderimiz, Hz. Muhammed (S.A.V.)e karşı aşağılayıcı söz sarfeden, Pekin sözcüsü Doğu Perinçek hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bizim gibi düşündüklerinden emin olduğumuz kıymetli hakim ve savcılarımızın meseleye karşı hassasiyet göstermelerini temenni ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum."dedi.

Başkan Kızıldağ 'ın suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeleri aynen yayınlıyoruz.

TÜRKOĞLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA TÜRKOĞLU ŞİKAYETÇİ:

İYİ PARTİ TÜRKOĞLU İLÇE BAŞKANLIĞI HASAN KIZILDAĞ

ADRES : Cumhuriyet Mah. İstiklal Cad. Osman Battal Apt. No:1 İYİ PARTİ TÜRKOĞLU İLÇE BAŞKANLIĞI Türkoğlu/K.MARAŞ ŞÜPHELİ :Doğu PERİNÇEK

SUÇ : Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu

Suriyelilerin görüntüsü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı! Suriyelilerin görüntüsü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı!

SUÇ TARİHİ: 30.08.2022

AÇIKLAMALAR:

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesinde “Kamu Barışına Karşı Suçlar” bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir:

''Madde 216 (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in bir tv programında "Mekke'de tebliğde bulunduğu zaman kaç kişi Hz. Muhammed'e biat etti?

Bir yılda ancak 40 kişiyi buldu. Biz hiç olmazsa 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız." açıklaması ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir.

Toplumun dini değerlerini aşağılamıştır. Madde metnindeki asıl hareket unsuru dini değerleri aşağılamaktır. Doktrinde aşağılamak “değer vermemek, önemsiz, anlamsız, gereksiz ve yararsızlığını belirterek kişilerdeki saygı ve güven duygularını sarsmak” olarak tanımlanmıştır.

Söz konusu şahıs toplum, millet adına yadsınamayacak şekilde önemli olan bir kişiyi söylemleriyle aşağılamıştır.

Ayrıca bunu canlı yayında, ULUSAL KANAL'da yapmıştır. TCKm.218:'' Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar artırılır.''

Hükmünden de anlaşılacağı üzere şahıs, suçun nitelikli halini işlemiştir. Tüm hu hususlardan ötürü bahsi olunan kişi hakkında suç duyurusunda bulunma zarureti doğmuştur.

NETİCE VE TALEP :

Yukarıda açıklanan ve re’sen takdir edilecek sebeplerle şikayetimizin kabul edilerek şüphelinin üzerine atılı suçlar sebebiyle cezalandırılmasını saygıyla arz ve talep ederiz.

01.09.2022

Hasan Kızıldağ İYİ PARTİ TÜRKOĞLU İLÇE BAŞKANI

Editör: Okebeli83 Okebeli83