Merkez Bankası son toplantıda faizi indirdi ama faizler inmedi. İndirim bankalara yaradı. Bankalar son faiz indirimi ile Merkez Bankasından yüzde 16 ile faiz alma imkanına kavuştu.

Taşıt konut ya da ihtiyaç kredileri hala aynı faiz oranlarında seyrediyor.

Emeklilik yaşı değişecek mi? Emeklilik yaşı değişecek mi?

Taşıt kredilerinde faiz yüzde bir 50 ile bir 61 arasında değişirken, ihtiyaç kredisinde yüzde bir 55 ve bir 60 arasında, konut kredilerinde ise faiz oranları yüzde bir 37’den başlıyor.

Ekonomistler, “Bu faiz oranlarında fazla düşüş olmayacak. Çünkü maliyetler artacak, maliyetler artınca kredi ve faiz maliyeti arasındaki makas açılacak. Şu anda Türkiye'de riskler arttığı için bankaların mevduat faizleri düşecek mevduat faizleri düştü için vatandaşın dövize olan talebi daha da artacak. Faiz oranları Merkez Bankası'nın indirim kararından çok da fazla etkilenmeyecek." yorumunda bulunuyor.

Merkez bankası son 1 yıllık süreçte 2 kez faiz indirimine gitti ve ilk faiz indirimi kararı 23 Eylül’de alınmış yüzde 19 olan faiz 18'e düşürmüştü.

İlk indirimdeki faiz indiriminden sonra ki süreçte yüzde 20, 77 olan taşıt kredileri yüzde 20,98'e çıktı. Yüzde 17,91 seviyesinde olan konut kredisi yüzde 17,90 oldu.

İhtiyaç kredileri ise yıllık 23,49’dan 23,35’e düştü.

Editör: TE Bilişim