Elbistan İlçe Tarım Müdürü İsmail Çitil, Uzman Eller’ projesinde 100 bin lira hibe desteği alacak projelerin belli olduğunu söyledi.

Elbistan Kırsal Kentten yapılan tüm başvuruların onaylandığını dile getiren Çitil, “İl genelindeki onaylanan 47 başvurunun 11’i, ilçemizdeki üreticilerimizden geldi. Tarım ve Orman Bakanlığımızca uygun bulunarak hibe desteklemesi almaya hak kazanan her için 100 bin lira destek verilecek” dedi. proje Toplam hibe miktarının 1 milyon 100 bin lira olacağını hatırlatan , “Bu hibe desteği, ilçemizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektörü ile meyvecilik alanındaki gelişmeye katkı sunacak” şeklinde konuştu.

Benzine kallavi zam geliyor! Benzine kallavi zam geliyor!

İsmail Çitil, Elbistan’dan toplam 11 başvuru geldiğinin bilgisini verdi. Hibe desteği almaya hak kazanan 11 projenin, ilçeye bağlı Evcihüyük, Çatova, Akören, Uzunpınar, Gökçek, Çıtlık, Karaelbistan, İğde, Kangal ve Hasankendi mahallelerinde hayata geçirileceğini anlatan Çitil, “Tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılmasını etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında sözleşmelerimizi imzalamaya başlıyoruz. 10 mahallemizde 11 proje hayata geçirilecek. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt üretimi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve 1 adet de kapama meyve bahçesi projesi için hibe desteği veriliyor. Bu desteğin kentimizin tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Projeden yararlanan genç üreticilerimize ve kentimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Ayhan GEDİK