Benzine kallavi zam geliyor! Benzine kallavi zam geliyor!

Afşin’e bağlı Alimpınar Mahallesinde oluşturduğu 75 Ağaçlık Fıstık Bahçesine emek veren ve gözü gibi bakan İhsan Zincirkıran her yıl 600-700 kilogram ürün aldığını,olmaz denileni Afşin’de başardıklarını söyledi.

Afşin Haber Merkezi Canlı Yayınında soruları cevaplandıran İhsan Zincirkıran, Bu ağaçlar daha önceden dikilmişti. 30 yıldan bu yana ben bakıyorum ve ilgileniyorum. Bu verilen emekten karımız oluyor zararımız olmuyor. Mutlaka dibini çapalayıp gübresini atacaksın,bakacak ve ilgileneceksin ama bir masrafı da yok. Burada yetişen fıstıklar Antep’te yetişenden daha lezzetli diyebiliriz çünkü burası Antep’e göre yayladır. Bu Fıstık da Yayla ürünüdür. Kesinlikle bu işle uğraşmak isteyenle tavsiye ederim. Yardımcı da olurum dedi.

Bu alanda 75 adet Fıstık ağacı var diyen İhsan Zincirkıran her yıl bu ağaçlardan 300-400-500 hatta 600 kilo fıstık alıyorum. Tabi fıstık ağacı bir yıl iyi verir bir yıl az verir. Bu ağaçların mutlaka erkeği de dişisi de olması lazım. Yoksa ürün almakta zorlanabilinir dedi.

Fıstıkların her yıl hasatını yaptıktan sonra Afşin,Elbistan ve Gaziantep’te toptancılarımız var. Onlara veriyorum diyen Üretici İhsan Zincirkıran, bakımını yaptıktan sonra asla bu işten zarar edilmez. Üretmek isteyen herkese de yardımcı oluruz. Yeter ki emek versinler ve üretsinler dedi.

Afşin’de tarım alanında bir çok ürün yetiştiği gibi Antep Fıstığı da yetişiyor.

Editör: Okebeli83 Okebeli83